Opdrachten

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) - Logius DevOps Engineer

DevOps Engineer

Info

Functie

DevOps Engineer

Locatie

Den Haag

Uren per week

36 uren per week

Looptijd

09.07.2023 - 30.12.2023

Opdrachtnummer

138143

Sluitingsdatum

date-icon12.06.2023 clock-icon09:00
Reageren op deze opdracht? Dit doe je op Striive.

Rolomschrijving en taakafspraken

Opdrachtomschrijving
Inhuur van een DevOps Engineer voor het BSNk team als onderdeel van de ART GegevensGebruik, dit voor het technisch applicatie beheer van BSN-Koppelregister.
Je vervult de rol van duizendpoot met een sterke technische achtergrond, met name operationeel en infrastructuur is waar jouw ervaring ligt en je hebt passie voor automatisering. Daarnaast beschik je over uitstekende sociale vaardigheden en werk je graag zelfstandig, maar ook samen met andere specialisten, om tot oplossingen voor technische IT-problemen te komen. Wegens de complexiteit van het product is het essentieel de samenwerking op te zoeken. In het project is het noodzakelijk om een brug te vormen tussen ontwikkeling en operatie.

Softwareontwikkeling is extern belegd, er wordt agile ontwikkeld middels de SCRUM methodiek. Inherent hieraan zijn er de nodige overleggen met architecten en ontwikkelaars waar je vanuit de opdrachtgever onderdeel van uitmaakt. Jouw visie en mening op het vlak van infrastructuur, operatie en inbeheername van het uiteindelijke product is hierbij gewenst, om zodoende tijdig bij te sturen waar nodig.De taken en verantwoordelijkheden bestaan uit:– Vertegenwoordigen van de beheerorganisatie bij infrastructuur-architectuur om samen tot de juiste VPC (virtual private cloud) omgevingen te komen– Vertegenwoordigen van de beheerorganisatie tijdens overleggen met ontwikkeling en architectuur– Beheren van RHEL (6 en 7) VM’s in enkele tientallen VPCs. De VPC’s zijn opgebouwd in verschillende lagen met daarin gescheiden functies (proxy servers, applicatie- en databaseservers).– Beheren van de BSN-koppelregister applicatie en de PostgreSQL databases– Ontwerpen en inrichten van monitoring en alerting op vlak van OS en applicatie– Uitvoeren van installatie en configuratie van de tussentijdse en definitieve BSN-koppelregister PP opleveringen– Regels opstellen om het benodigde inter en intra-VPC netwerkverkeer in firewalls te laten openen– Nauw samenwerken met ontwikkeling, technisch- en ketenbeheer om eventuele installatie en/of configuratie bevindingen spoedig op te lossen om vertraging te voorkomen, waarbij bevindingen met name door omgevingsverschillen tussen eerder gedane tests door kunnen zijn gekomen– Het beoordelen van de installatie package– Adviseren over verbeteringen in de infrastructuur vanuit het perspectief van de beheerorganisatie, ideeën die doorgang vinden van begin tot eind al dan niet zelf implementeren– Nauw samenwerken met testers die na jouw installatiewerkzaamheden aan de slag gaan met de applicatie, samen zorg je ervoor dat de testen doorgang kunnen vinden en los je bevindingen die aan jou zijn toegekend op– Uitwerken van concepten, functioneel inrichten en beheren van de nieuw geïntroduceerde dienst waarbij HSMs (Hardware Security Module) zijn ingezet. HSM (Hardware Security Module), Kuberneties en container en cloudkennis is een pre.


Achtergrond opdracht
Het BSN-koppelregister is een voorziening in ontwikkeling.
Er is veel werkt verricht, maar er moet ook nog veel worden gedaan. De DevOps Engineer komt niet in een gespreid bedje. Van hem of haar wordt verwacht dat ze kennis en ervaring meebrengt om de voorziening verder op te bouwen en te structureren. Dit doe je niet alleen maar samen met je collega’s uit het team.
Binnen Logius loopt de Infra Migratie, inclusief de HSM’s voor BSNk en DigiD, naar het nieuwe PICARD-platform van Solvinity. Hierin heeft de TAB-er, met zijn specialistische kennis, een cruciale rol. Daarnaast is de preparatiefase en het schrijven voor de NOK BSNk voor de aanbesteding Applicatiediensten Logius onlangs in Q2 2022 opgestart, waarin de zowel de TAB-ers en ook de KB-er een belangrijke inhoudelijke rol zal hebben.


Eisen
Uitsluitend Nederlandstalige cv’s indienen met een max van 5 pagina’s.
Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld door een afgeronde ICT-studie
Hob werk- en denkniveau (3 jaar)
Beheerervaring in een vergelijkbare, complexe ICT-omgeving. (3 jaar)
Ervaring met de aansturing van (externe) leveranciers. (3 jaar)
Ervaring met processen en beheer van incidenten, meldingen, serviceverzoeken en wijzigingen. (3 jaar)


Wensen
Ervaring met of kennis van de Agile/Safe werkwijze.
Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Binnen het team verwachten wij van onze DevOps Engineer een proactieve instelling, die gemotiveerd is om zich te verdiepen in nieuwe technieken en deze effectief toe te passen. Zelflerend vermogen en de wil om uit te zoeken hoe dingen werken. Onze nieuwe collega is een resultaatgerichte teamspeler, betrouwbaar, snel van begrip, analytisch, pragmatisch en oplossingsgericht. Hij/zij voelt zich verantwoordelijk voor de applicaties en platformen onder zijn/haar beheer. Heeft geen 9 tot 17 uur mentaliteit. Stressbestendig en komt gemaakte afspraken na. # Begrijpt de opdracht, past goed in het team.# Tot slot ben je communicatief sterk: doet er zich een technisch probleem voor bij BSNk? Jij bent in staat om op afstand de vraag achter de vraag te stellen en snel tot een oplossing te komen.


Competenties
De Logius kerncompetenties zijn:
• Durf
• Initiatief
• Flexibel
• Resultaatgericht
• Samenwerken
• Zelfontwikkeling

Specifiek voor deze functie zijn daarnaast de volgende competenties gewenst:
Autonoom, Plannen en organiseren, proactief, (zelf)kritisch, Analytisch


Aanvullende informatie
Wanneer u bij ons als leverancier een professional aanbiedt en deze wordt geplaatst, hebben we informatie van u als contractpartij nodig, onder andere met betrekking tot de Wet keten- en inlenersaansprakelijkheid.
De ‘WKA’ heeft als doel om misbruik te voorkomen bij de afdracht van loonheffingen bij alle schakels in de keten; van leverancier tot opdrachtgever.
Wij dekken deze risico’s voor onze opdrachtgevers af middels een geblokkeerde rekening, de G-rekening.
Dit is een rekening waarop een gedeelte van het factuurbedrag wordt gestort en waarvan u de loonheffingen en BTW kunt betalen aan de Belastingdienst.
Het af te storten % hangt ervan af of u een SNA-certificering (NEN-4400-1 of NEN-4400-2) heeft of niet en of uw bedrijf in Nederland of daarbuiten is gevestigd. De G-rekening kunt u aanvragen bij de Belastingdienst.
Indien u geen G-rekening kunt krijgen (en u kunt hier bewijs van de Belastingdienst van overleggen) dan heeft u ook de mogelijkheid elk kwartaal een accountantsverklaring (assurance report inzake inlening personeel) aan te leveren.
Hierin zal een gecertificeerd accountant (AA of RA) een verklaring afgeven over de juistheid, volledigheid en tijdigheid van de afdrachten. Let wel, de kosten voor deze verklaring komen voor uw eigen rekening.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfs gegevens

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) - Logius

Rolomschrijving en taakafspraken

Opdrachtomschrijving
Inhuur van een DevOps Engineer voor het BSNk team als onderdeel van de ART GegevensGebruik, dit voor het technisch applicatie beheer van BSN-Koppelregister.
Je vervult de rol van duizendpoot met een sterke technische achtergrond, met name operationeel en infrastructuur is waar jouw ervaring ligt en je hebt passie voor automatisering. Daarnaast beschik je over uitstekende sociale vaardigheden en werk je graag zelfstandig, maar ook samen met andere specialisten, om tot oplossingen voor technische IT-problemen te komen. Wegens de complexiteit van het product is het essentieel de samenwerking op te zoeken. In het project is het noodzakelijk om een brug te vormen tussen ontwikkeling en operatie.

Softwareontwikkeling is extern belegd, er wordt agile ontwikkeld middels de SCRUM methodiek. Inherent hieraan zijn er de nodige overleggen met architecten en ontwikkelaars waar je vanuit de opdrachtgever onderdeel van uitmaakt. Jouw visie en mening op het vlak van infrastructuur, operatie en inbeheername van het uiteindelijke product is hierbij gewenst, om zodoende tijdig bij te sturen waar nodig.De taken en verantwoordelijkheden bestaan uit:– Vertegenwoordigen van de beheerorganisatie bij infrastructuur-architectuur om samen tot de juiste VPC (virtual private cloud) omgevingen te komen– Vertegenwoordigen van de beheerorganisatie tijdens overleggen met ontwikkeling en architectuur– Beheren van RHEL (6 en 7) VM’s in enkele tientallen VPCs. De VPC’s zijn opgebouwd in verschillende lagen met daarin gescheiden functies (proxy servers, applicatie- en databaseservers).– Beheren van de BSN-koppelregister applicatie en de PostgreSQL databases– Ontwerpen en inrichten van monitoring en alerting op vlak van OS en applicatie– Uitvoeren van installatie en configuratie van de tussentijdse en definitieve BSN-koppelregister PP opleveringen– Regels opstellen om het benodigde inter en intra-VPC netwerkverkeer in firewalls te laten openen– Nauw samenwerken met ontwikkeling, technisch- en ketenbeheer om eventuele installatie en/of configuratie bevindingen spoedig op te lossen om vertraging te voorkomen, waarbij bevindingen met name door omgevingsverschillen tussen eerder gedane tests door kunnen zijn gekomen– Het beoordelen van de installatie package– Adviseren over verbeteringen in de infrastructuur vanuit het perspectief van de beheerorganisatie, ideeën die doorgang vinden van begin tot eind al dan niet zelf implementeren– Nauw samenwerken met testers die na jouw installatiewerkzaamheden aan de slag gaan met de applicatie, samen zorg je ervoor dat de testen doorgang kunnen vinden en los je bevindingen die aan jou zijn toegekend op– Uitwerken van concepten, functioneel inrichten en beheren van de nieuw geïntroduceerde dienst waarbij HSMs (Hardware Security Module) zijn ingezet. HSM (Hardware Security Module), Kuberneties en container en cloudkennis is een pre.


Achtergrond opdracht
Het BSN-koppelregister is een voorziening in ontwikkeling.
Er is veel werkt verricht, maar er moet ook nog veel worden gedaan. De DevOps Engineer komt niet in een gespreid bedje. Van hem of haar wordt verwacht dat ze kennis en ervaring meebrengt om de voorziening verder op te bouwen en te structureren. Dit doe je niet alleen maar samen met je collega’s uit het team.
Binnen Logius loopt de Infra Migratie, inclusief de HSM’s voor BSNk en DigiD, naar het nieuwe PICARD-platform van Solvinity. Hierin heeft de TAB-er, met zijn specialistische kennis, een cruciale rol. Daarnaast is de preparatiefase en het schrijven voor de NOK BSNk voor de aanbesteding Applicatiediensten Logius onlangs in Q2 2022 opgestart, waarin de zowel de TAB-ers en ook de KB-er een belangrijke inhoudelijke rol zal hebben.


Eisen
Uitsluitend Nederlandstalige cv’s indienen met een max van 5 pagina’s.
Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld door een afgeronde ICT-studie
Hob werk- en denkniveau (3 jaar)
Beheerervaring in een vergelijkbare, complexe ICT-omgeving. (3 jaar)
Ervaring met de aansturing van (externe) leveranciers. (3 jaar)
Ervaring met processen en beheer van incidenten, meldingen, serviceverzoeken en wijzigingen. (3 jaar)


Wensen
Ervaring met of kennis van de Agile/Safe werkwijze.
Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Binnen het team verwachten wij van onze DevOps Engineer een proactieve instelling, die gemotiveerd is om zich te verdiepen in nieuwe technieken en deze effectief toe te passen. Zelflerend vermogen en de wil om uit te zoeken hoe dingen werken. Onze nieuwe collega is een resultaatgerichte teamspeler, betrouwbaar, snel van begrip, analytisch, pragmatisch en oplossingsgericht. Hij/zij voelt zich verantwoordelijk voor de applicaties en platformen onder zijn/haar beheer. Heeft geen 9 tot 17 uur mentaliteit. Stressbestendig en komt gemaakte afspraken na. # Begrijpt de opdracht, past goed in het team.# Tot slot ben je communicatief sterk: doet er zich een technisch probleem voor bij BSNk? Jij bent in staat om op afstand de vraag achter de vraag te stellen en snel tot een oplossing te komen.


Competenties
De Logius kerncompetenties zijn:
• Durf
• Initiatief
• Flexibel
• Resultaatgericht
• Samenwerken
• Zelfontwikkeling

Specifiek voor deze functie zijn daarnaast de volgende competenties gewenst:
Autonoom, Plannen en organiseren, proactief, (zelf)kritisch, Analytisch


Aanvullende informatie
Wanneer u bij ons als leverancier een professional aanbiedt en deze wordt geplaatst, hebben we informatie van u als contractpartij nodig, onder andere met betrekking tot de Wet keten- en inlenersaansprakelijkheid.
De ‘WKA’ heeft als doel om misbruik te voorkomen bij de afdracht van loonheffingen bij alle schakels in de keten; van leverancier tot opdrachtgever.
Wij dekken deze risico’s voor onze opdrachtgevers af middels een geblokkeerde rekening, de G-rekening.
Dit is een rekening waarop een gedeelte van het factuurbedrag wordt gestort en waarvan u de loonheffingen en BTW kunt betalen aan de Belastingdienst.
Het af te storten % hangt ervan af of u een SNA-certificering (NEN-4400-1 of NEN-4400-2) heeft of niet en of uw bedrijf in Nederland of daarbuiten is gevestigd. De G-rekening kunt u aanvragen bij de Belastingdienst.
Indien u geen G-rekening kunt krijgen (en u kunt hier bewijs van de Belastingdienst van overleggen) dan heeft u ook de mogelijkheid elk kwartaal een accountantsverklaring (assurance report inzake inlening personeel) aan te leveren.
Hierin zal een gecertificeerd accountant (AA of RA) een verklaring afgeven over de juistheid, volledigheid en tijdigheid van de afdrachten. Let wel, de kosten voor deze verklaring komen voor uw eigen rekening.

De recruiter