Datamodelleur

Belastingdienst - ICT - 2021/5437

Apeldoorn
36,00 uur
14-09-2021
3 maanden
Verlengbaar
Geen maximum tarief
Senior
Between
Gesloten voor nieuwe aanbiedingen
Customer Logo

Voor onze eindklant Belastingdienst zoeken wij een Datamodelleur.


Informatie over de opdracht

Opdrachtomschrijving:

Als gegevensmodelleur werk je aan het maken van logische en/of technische datamodellen. Je gaat in gesprek met de experts vanuit de verschillende domeinen bij de totstandkoming van logische modellen. Je kunt goed uitleggen hoe een model in elkaar zit. En je werkt aan het transformeren van logische naar technische datamodellen. Je hebt aantoonbare ervaring met verschillende technische datamodellen (datavault, dimensioneel, anchor modelling) en met Teradata.Je werkt nauw samen met de Enterprise Data Architect en met de overige data-architecten en -modelleurs.

Achtergrond opdracht:
De Belastingdienst is een van de grootste gegevensverwerkende organisaties van Nederland. De manier waarop we onze data administreren en organiseren, is essentieel voor burgers en bedrijven in Nederland. Binnen IV word je ingezet bij het onderdeel Generieke Basis Voorziening (GBS), Center of Excellence Setgebaseerde Dienst (SED). IV GBS COE SED is nog volop in ontwikkeling waar het gaat om realisatie van de visie op gegevens. Wij helpen de Belastingdienst (meta)data- en modelgedreven te werken. De nieuwe werkwijze voor gegevens ontwikkelen we centraal. Het team bestaat uit interne en externe experts. De opdracht van het team is om een aantal specifieke capabilities te realiseren voor het Belastingdienst Data Platform en om de nieuwe werkwijze te borgen in de organisatie. Bijvoorbeeld door het uitwerken van methoden, technieken, hulpmiddelen en voorschriften. Op die manier kunnen we gegevens in datasets koppelen aan het juridische kader dat aan deze gegevens ten grondslag ligt. Wijzigt het juridisch kader? Dan spelen we daarop in.


Eisen waaraan je moet voldoen

 • Alleen Nederlandstalige CV’s aanbieden en kandidaten moeten native Nederlands kunnen spreken.
 • Voor deze opdracht mogen wij geen ZZP’ers aanbieden.
 • Ruime ervaring met logisch data modelleren, modeltransfomatie van logische naar implementatiemodellen (5 jaar)
 • Ruime ervaring in metadatamodelleren, modelleren van masterdata en integratie modelleren, met metadata- en modelgedreven ontwikkkeling van dataverwerking (collectie, validatie, integratie, transformatie en disseminatie). (5 jaar)
 • Aantoonbare ervaring in datamodelleren (onderscheid kunnen maken tussen logisch en technische datamodellen, architectuur en tijdspatronenen zoals bitemporaliteit (5 jaar)


Waar verder de voorkeur naar uitgaat

 • Je beheerst verschillende technische datamodelleerstijlen, zoals datavault, unified anchor en dimensioneel modelleren. 
 • Kennis van het gegevenslandschap van de Belastingdienst is een pre.
 • Ervaring met model- en metadatagedreven voortbrenging van datalogistiek
 • Ervaring met het maken van implementatie modellen
 • Ervaring met fact based modelling


Wie jij bent

 • Communicatieve vaardigheden.
 • Informatieanalyse (vertalen van informatie naar het juiste model, t.w. proces-, gegevens-, beslismodel)
 • Inzicht in de begrippen van datamanagement (metadata, referentie- en masterdata, datakwaliteit)
 • Verbindende factor tussen business, solution architecten, datamodelleurs en ontwikkelteams


Extra informatie

Wanneer u bij ons een professional aanbiedt en deze wordt geplaatst, hebben we informatie van u als contractpartij nodig.

Onder andere met betrekking tot de Wet Ketenaansprakelijkheid. De ‘WKA’ heeft als doel om misbruik te voorkomen bij de afdracht van loonheffingen bij alle schakels in de keten; van leverancier tot Eindklant. 
Brokerpartijen dekken deze risico’s voor hun klanten af. Om de aansprakelijkheid te beperken zijn er een aantal maatregelen die genomen dienen te worden. Zo ook door Between.
- Allereerst is er de geblokkeerde rekening, de G-rekening. Dit is een rekening waarop alleen loonheffingen en BTW worden gestort, en worden betaald aan de Belastingdienst. Deze kunt u aanvragen bij de Belastingdienst. 
- Beschikt u niet over een G-rekening dan heeft u ook de mogelijkheid elk kwartaal een accountantsverklaring (assurance report inzake inlening personeel) aan te leveren. Hierin zal een gecertificeerd accountant een verklaring afgeven over de juistheid, volledigheid en tijdigheid van de afdrachten. Let wel de kosten voor deze verklaring komen voor uw eigen rekening.
- Wanneer u eigenaar bent een Eenmanszaak leent u geen personeel uit, echter draagt u wel BTW af. Om hier zicht op te hebben, vragen we elk kwartaal een Verklaring Betalingsgedrag van de Belastingdienst op. 
Als u hierover vragen heeft kunt ons altijd bellen op 020-5840859 of mailen op info@Between.nl

Vond je deze opdracht interessant, kijk dan ook eens hieronder

Opdracht status

Between

Gesloten

Opdrachten zoeken

Vicky Brokmann

Vicky Brokmann


Ik help je graag bij vragen of opmerkingen.

Deel deze opdracht

LinkedIn
Facebook
Twitter
Gmail