Medewerker Software Assetmanagement

Sogeti - 2021/4219

Groningen
36,00 uur
20-07-2021
12 maanden
Verlengbaar
€ 63.00
Professional
Yellow Friday
Sluit over 5 dagen
Customer Logo

Yellow Friday zoekt een Medewerker Software Assetmanagement.


Informatie over de opdracht

Let erop dat u voordat u een kandidaat aanbiedt de Aanbiedingsrichtlijnen doorneemt, gebruik maakt van het “standaard reactie formaat” (downloadbaar tijdens aanbiedingsprocedure) en dat het aangeboden CV een Word-document is van maximaal 5 A4.


De aanbesteding DUO Groningen is (mede) gegund aan de combinatie Yellow Friday en Sogeti. De inleen van niet-eigen personeel geschiedt door Yellow Friday. De contractering (en dus ook het accountmanagement) geschiedt door Sogeti. Er is hier geen sprake van doorleen en tariefstapeling, omdat we naar DUO Groningen toe één aanbieder zijn.

Opdrachtbeschrijving:
In de rol van Medewerker Software Assetmanagement zorg je voor optimalisatie van het gebruik van softwarelicenties, zodat software assetmanagement optimaal werkt. Daarvoor heb je altijd zicht op de licentieposities en bepaal je samen met product eigenaren, applicatiemanagers en product specialisten welke licentiemodellen voor onze organisatie het beste is. Ook begeleid je het inkopen van licenties via de verschillende inkoopkanalen en realiseer je waar mogelijk besparingen door strak en ‘mean’ te onderhandelen met softwareleveranciers maar ook door afspraken te maken binnen de eigen organisatie.

Achtergrond Opdracht:
SAM staat voor Software Asset Management. SAM is een relatief nieuwe poot binnen de ICT-organisatie. Met goed lopende SAM-processen kan een organisatie beoordelen hoe haar licentie positie er voor staat. Zijn er licenties verlopen, is er een tekort of wellicht overschot aan licenties of is er illegale software in de organisatie aanwezig? Met SAM kunnen deze situaties ondervangen worden. Het doel van SAM, het overzicht hebben op software licenties en contracten, is tweeledig. Aan de ene kant wordt getracht kosten rondom het gebruik van software te besparen, aan de ander kant de juridische risico’s rondom het eigendom en het gebruik van software. SAM levert op het gebied van software gebruik hiermee een bijdrage aan de compliance van de organisatie.


Eisen waaraan je moet voldoen

 • HBO werk- en denkniveau - 3 jaar.
 • Uitvoerige kennis van gebruiksvoorwaarden van software - 2 jaar.
 • Uitvoerige kennis van licentiemodellen van software - 2 jaar.Wie jij bent

 • Analyseren
 • Overtuigingskracht
 • Organisatiesensitiviteit
 • Samenwerken
 • Accuraat werken
 • Plannen en organiseren
 • Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid


Extra informatie

Een aangeboden cv moet de volledige NAW, geboortedatum, het telefoonnummer en het e-mail adres van de kandidaat bevatten.

Werksituatie : Doorlenen is niet toegestaan.
Exclusiviteit is vereist bij acceptatie van een uitnodiging voor intake tot 4 dagen na de intakedatum.

Opdracht status

Yellow Friday

Open

Opdrachten zoeken

Henny van Ginkel

Henny van Ginkel


Ik help je graag bij vragen of opmerkingen.

Deel deze opdracht

LinkedIn
Facebook
Twitter
Gmail